Stadjers kopen nog niet beduidend minder groente door de berichtgeving over de EHEC-bacterie. Wel wil men weten waar de groente vandaan komt. De Groningse consument reageert nuchter: ‘Flink wassen en koken, dan is er niks aan de hand’.
De eigenaar van een groentezaak aan de Korreweg merkt zelfs het tegenovergestelde: klanten kopen nu meer groente bij hem dan voorheen. Dit komt volgens de eigenaar omdat zij komkommers en tomaten van Nederlandse bodem verkopen, en daar is tot nu toe geen besmetting met de bacterie op gevonden.
In de grote supermarkten is een kleine inzinking te zien in de groenteverkoop. Zo verkoopt de Jumbo supermarkt zo’n 20% minder komkommers.
Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…
In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…
Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…
Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…
FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…
Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…