Categorieën: Nieuws

Groningers blijven groente eten

Stadjers kopen nog niet beduidend minder groente door de berichtgeving over de EHEC-bacterie. Wel wil men weten waar de groente vandaan komt. De Groningse consument reageert nuchter: ‘Flink wassen en koken, dan is er niks aan de hand’.

De eigenaar van een groentezaak aan de Korreweg merkt zelfs het tegenovergestelde: klanten kopen nu meer groente bij hem dan voorheen. Dit komt volgens de eigenaar omdat zij komkommers en tomaten van Nederlandse bodem verkopen, en daar is tot nu toe geen besmetting met de bacterie op gevonden.

In de grote supermarkten is een kleine inzinking te zien in de groenteverkoop. Zo verkoopt de Jumbo supermarkt zo’n 20% minder komkommers.

lisaterpstra

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

3 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

3 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

3 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

5 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

5 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

6 uur geleden