Stadjers kopen nog niet beduidend minder groente door de berichtgeving over de EHEC-bacterie. Wel wil men weten waar de groente vandaan komt. De Groningse consument reageert nuchter: ‘Flink wassen en koken, dan is er niks aan de hand’.
De eigenaar van een groentezaak aan de Korreweg merkt zelfs het tegenovergestelde: klanten kopen nu meer groente bij hem dan voorheen. Dit komt volgens de eigenaar omdat zij komkommers en tomaten van Nederlandse bodem verkopen, en daar is tot nu toe geen besmetting met de bacterie op gevonden.
In de grote supermarkten is een kleine inzinking te zien in de groenteverkoop. Zo verkoopt de Jumbo supermarkt zo’n 20% minder komkommers.
Treinen tussen Groningen en Leeuwarden moeten nog jarenlang langzamer rijden bij Hardegarijp. Dat meldt spoorbeheerder…
Vier deelnemers aan de Postcode Loterij in de Boerhaavelaan in Groningen hebben donderdag ieder 25.000…
Catherine Sorgdrager wordt per 1 januari 2026 de nieuwe artistiek leider van Theater De Steeg.…
De N361 is vrijdagochtend afgesloten ter hoogte van Wetsinge vanwege een ongeluk. Daardoor ontstond flinke…
Het herstel van de Dorkwerderbrug gaat zeker nog enkele weken duren. Bij een inspectie heeft…
Twee auto's zijn donderdagavond op elkaar geknald op de N370 tussen oprit Peizerweg en het…