Gemeente denkt na over kastanjes

wijken
Foto: Google Streetview

De gemeente gaat een “gedegen afweging” maken over de kastanjebomen op de singels. Dat schrijft ze in een brief aan de buurtbewoners. Volgende week is er een informatiebijeenkomst.

Woensdag sprak de gemeenteraad over de kwestie. Net als enkele bewoners, twijfelen sommige partijen aan de noodzaak om de 45 bomen te kappen, zoals twee onderzoeksbureaus hadden geadviseerd. Met name het feit dat de bomen windkracht 12 moeten kunnen doorstaan, wordt als een te strenge norm ervaren, omdat deze wind maar zeer zelden voorkomt in de stad.

De gemeente zegt in de brief aan de buurt kap nog steeds de beste optie te vinden, maar zet nu ook een gefaseerde aanpak op de kaart, waarbij door snoei en vervanging de bomen nog zo’n vijf tot tien jaar behouden kunnen blijven. Volgende week woensdag is wethouder Jannie Visscher op een informatieavond aanwezig om met de omwonenden hierover te praten.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *