Categorieën: Sport

Europees Voetbal heel ver weg voor FC Groningen.

Een pak op de broek. Dat heeft FC Groningen donderdagavond in Den Haag gekregen. In een wedstrijd waar FC Groningen ontzettend zwak speelde werd het 5-1 in het Kyocera Stadion.

FC Groningen kon donderdag beschikken over Dušan Tadic. Tadic kreeg een vooronderzoek aan zijn broek na een duwtje gegeven te hebben aan Heracles speler Plet. De aanklager van de KNVB zag echter geen reden om tot vervolging over te gaan. Sparv en Holla zijn de afwezigen aan Groningse kant. Sparv is geschorst en Holla heeft last van zijn heup.

Den Haag begint beter dan FC Groningen aan de wedstrijd. Via Kubik en Radosavljevic waren de eerste kansen voor de mannen van John van Der Brom. Tadic zorgde in de beginfase ook nog voor het eerste gevaar aan Groningen kant. Via de linkerkant leverde hij een prima voorzet aan Hiariej af. Het werd via Coutinho een hoekschop.

Na tien minuten werd de wedstrijd even gestaakt. De stadionlichten werkten niet waardoor het zicht niet meer voldoende was. Na een onderbreking van ruim tien minuten werd er verder gevoetbald in Den Haag.

Na twintig minuten spelen scoort ADO de 1-0. Toornstra reageerde zeer alert op een steekpass die dwars door de verdediging van FC Groningen heen ging. Het blijft na het doelpunt hangen en wurgen voor de goal van FC Groningen. Een hoekschop van Verhoek, die tegen de paal gaat en niet goed wordt weggewerkt, leidt alles in. Met kunst en vliegwerk blijft het 1-0.

Vlak voor rust komt FC Groningen wederom goed weg. Ajilore leverde de bal simpel in bij Immers die het vanaf veertig meter probeerde. Luciano stond ver voor zijn goal, maar de bal ging net naast de goal.

FC Groningen krijgt in de eerste helft zelf drie kansen. Andersson, Enevoldsen en Tadic mogen het proberen maar zonder resultaat.

Tweede helft:

FC Groningen begint de tweede helft met één wijziging. Kieftenbeld blijft in de kleedkamer achter en Virgil van Dijk neemt zijn plaats in. FC Groningen komt ook beter uit de kleedkamer. Na enkele minuten in de tweede helft werkt Bacuna de bal tegen de paal. Daarna is het alleen maar ADO. De Hagenezen spelen de FC werkelijk de hele tweede helft zoek.

In de 52e minuut komt ADO op een 2-0 voorsprong. Toornstra is wederom de doelpuntenmaker. De jongeling reageert alert op een afgeslagen schot en brengt ADO zo ruimer aan de leiding.

Met nog een half uur op de klok brengt Ivens de stand terug tot 2-1. De Belg die in Almelo ook al een belangrijke goal voor zijn rekening nam, scoorde op aangeven van Tadic. Vijf minuten later was het alweer raak aan de andere kant. Lex Immers scoort nadat hij de bal onderschept heeft en schiet raak in de linkerhoek. Hij laat Luciano kansloos: 3-1.

Huistra besluit direct in te grijpen door Matavz in te brengen. De topscoorder van FC Groningen was nog niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen.  Het lijkt weinig effect te hebben want FC Groningen krijgt twintig minuten voor tijd de 4-1 te verwerken. Toornstra maakt zijn derde treffer voor de Hagenezen. Hij lijkt hiermee de Europese droom van FC Groningen aan flarden te schieten. In de 85ste minuut maakt Leeuwin er 5-1 van voor ADO. Daarna drukt ADO door en verzuimt de score uit te breiden.

Zondag staat in de Euroborg nog de return op het programma. FC Groningen heeft werkelijk een wonder nodig om deze achterstand goed te maken.

Stefan Bleeker

Recente berichten

‘Aanleg parkpad gaat niet ten koste van vleermuizen’

De aanleg van een parkpad in het nieuwe Zuiderplantsoen gaat niet ten koste van het…

2 uur geleden

PvdA kijkt naar brandweerkazerne voor meer betaalbare en sociale woningen in Stadshavens

De nieuwe wijk Stadshavens moet meer sociale huurwoningen gaan krijgen. Dat vindt de raadsfractie van…

3 uur geleden

Lelylijn-ontbijt in Tweede Kamer op finaledag formatie

Voorstanders van de Lelylijn hebben deze woensdag in de Tweede Kamer een zogenoemd Lelylijn- ontbijt…

3 uur geleden

Relatie Ukrant met bezetters van naastgelegen Harmonieplein: ‘ze vinden ons niet aardig’

De nieuwe buren vinden ons niet aardig. Dat stelt hoofdredacteur Rob Siebelink van de Ukrant…

4 uur geleden

Weekend Break Festival verspreidt 200 polaroids door de stad

Voor het jaarlijkse Weekend Break Festival van Club Guy & Roni op 24 en 25 mei worden…

4 uur geleden

Staan na woensdag twintig Handige Harry’s en Harriettes op straat? “Gemeente mag eigen inwoners niet over het hoofd zien”

Bij de gemeenteraadsvergadering van woensdag zullen vele ogen gericht zijn op het agendapunt Stadshavens. De…

8 uur geleden