Categorieën: Nieuws

‘Weren circus wettelijk kansloos’

De Commissie Klassiek Circus denkt dat de gemeente Groningen wettelijk geen enkele kans maakt als zij circussen met wilde dieren wil weren.

De gemeente wil dat circussen zonder wilde beesten voortaan de voorkeur krijgen bij het opslaan van de tenten in de stad. Dit is gebeurd op voorspraak van de Partij voor de Dieren.

De Commissie Klassiek Circus wijst erop dat de gemeente Winschoten eerder al bakzeil haalde bij het weren van circussen met leeuwen en olifanten.

 

Gert van Akkeren

Bekijk reacties

  • De CKC kan nu wel denken dat het weren van circussen met wilde dieren een kansloze expeditie is, maar ze vergissen zich behoorlijk! Het is nog slechts een kwestie van tijd dat ook in Nederland dit kwalijke gesol en gesleep met dieren, die gewoon in de natuur thuis horen, afgelopen zal zijn.

  • In Winschoten ging het om een verbod op grond van dierenwelzijn. Wettelijk gezien ligt een dergelijk verbod landelijk, niet gemeentelijk en daarom hield dit voor de rechter geen stand. In Groningen wordt echter het Heemskerkse model gevolgd, waarbij de gemeente een maximum instelt voor het jaarlijks aantal circussen en bij het selecteren van aanmeldingen kiest voor circussen zonder wilde dieren. De gemeente kan deze laatste ook zelf uitnodigen.

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

5 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

5 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

6 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

8 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

10 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

11 uur geleden