Drie partijen strijden om aanleg tram

nieuws

Drie partijen gaan een plan van aanpak indienen voor het aanleggen van de regiotram in de stad. Dat heeft het stadsbestuur bekend gemaakt. In de zomer van 2012 zal dan bekend worden wie van de drie de plannen gaat uitvoeren.

Het eerste consortium bestaat uit onder meer uit bouwbedrijf BAM, vervoerder Connexxion en de Franse trambouwer Alstom. Zij werken onder de naam ‘Poort in Groningen’. In de partij ‘TramTeam’ zijn onder meer bouw- en spoorbedrijf Strukton, het bouwconcern Ballast Nedam en vervoerder Arriva vertegenwoordigd. De derde partij bestaat uit bouwconcern Heijmans, de Australische financier Macquarie en ingenieursbureau Movares.

Er had zich ook een vierde partij aangemeld, maar die voldeed niet aan de toelatingseisen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *