OOG medewerkers veilig teruggekeerd uit jungle

De trainingsweek in Suriname zit er weer op voor OOG Radio en TV-medewerkers Arjan Kamphuys en Colin Mooijman. Afgelopen week gaven de twee training aan het Surinaamse radiostation Radio Maife.

De cursus werd gegeven in het kader van het project ‘Radiotwinning’ van het RNTC, Radio Nederland Training Centrum. Gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het project had als doel het journalistiek beter maken van lokale omroepen van Suriname. OOG Radio en TV werd daarbij gekoppeld aan Radio Maife uit Asidonhopo, een plaatsje in de binnenlanden van Suriname. Vanuit Nederland doen ook de lokale omroepen WebFM uit Beuningen en Omroep Venlo mee.

Vorig jaar gingen er al 2 medewerkers van OOG naar Asidonhopo en begin dit jaar kwamen 2 Surinamers kijken in Groningen. Nu het project ten einde is moet blijken of er meer journalistiek bedreven wordt bij de lokale omroepen van Suriname. Er komt waarschijnlijk geen vervolg op het project omdat Suriname zo goed als zeker gaat verdwijnen van lijst van landen waarmee Nederland een ontwikkelingshulprelatie onderhoudt.