Grunobuurt krijgt Dieselstraat en Siemensstraat

wijken
Rudolf Diesel (l) en Werner von Siemens (r)

De gemeente heeft twee nieuwe straten in het noordelijke deel van Grunobuurt een naam gegeven. De straten worden genoemd naar uitvinders die belangrijk waren voor de spoorwegen. Ze krijgen de naam Dieselstraat en Siemensstraat.

Acht straten in De Hoogte op de voormalige voetbalvelden worden vernoemd naar tuinwijken elders in het land die begin vorige eeuw werden ingericht. Zij heten onder meer: Agnetapark, Kapelleveld, Oostzaan en Nieuwendam.

De straten in het nieuwe bedrijvenpark Roodehaan krijgen namen van havensteden, zoals Bremerhavenweg, Aalborgweg en Esbjergweg.

Deel dit artikel:

  1. Natuurlijk kan die Werner von Siemens er niets aan doen, hij ging dood in 1892, maar het bedrijf Siemens was zwaar fout in WO2. Siemens was een belangrijke sponsor van de Duitse Nazi-partij. En het bedrijf was ook een drijvende kracht achter de stiekeme herbewapening van Duitsland in jaren dertig. In Auschwitz had Siemens zeker 100.000 dwangarbeiders.
    Het is dus te hopen dat de gemeente duidelijk op het naambordje aangeeft dat het de wetenschapper wil eren en niet zijn bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *