Carnavalsfeest in Groningen losgebarsten

nieuws
Foto: flickr.com/photos/ejsteel/4356699165/#/

De Tanzmarieches, de Joekskapel en de Prins mét veer. Officieel begint het carnavalsfeest pas komende zondag, maar Groningen staat vrijdagavond al in het teken van het carnavaleske. In de voormalige discotheek Palace in de Gelkingestraat organiseert de Stichting Brazil Live een groot carnavalsfeest.

Nico Kastelijn van Brazil Live, dat het feest organiseert, verwacht dat er zo’n vijfhonderd mensen op het feest afkomen. “De zaal hebben we versiert in een Caraïbische sfeer. Gedurende de avond zullen er Braziliaanse trommelaars te horen zijn, en zullen danseressen onder begeleiding van een percussieband de sfeer van het Zuid-Amerikaanse land neerzetten”.

Het geld dat vrijdagavond verdient wordt steekt de stichting niet in eigen zak. Met het geld wordt namelijk een opvanghuis voor kansarme kinderen in een wijk in Rio de Janeiro ondersteund. “Daar worden kinderen opgevangen die mishandeld zijn of geen ouders meer hebben”, vertelt Kastelijn. Uit de reacties blijkt dat de mensen in Brazilië het werk van de Nederlandse Stichting erg op prijs stelt en dat ze erg dankbaar zijn. “Een mooi voorbeeld is dat we op een dag een brief kregen, begeleid met een mooie tekening, van een jongen die daar in het weeshuis zat. Een hartverwarmende reactie”.