Busreizigers tevreden over stad- en streekvervoer

Busreizigers in de provincie Groningen zijn erg tevreden over het busvervoer. Uit een enquête van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer, die afgenomen is onder drieduizend reizigers in Groningen en Drenthe, wordt het vervoer beoordeeld met een 7,6 als rapportcijfer.

Dat cijfer ligt viertiende hoger dan het landelijk gemiddelde. Arriva Touring wordt het best beoordeeld. Het bedrijf dat het busvervoer in de HOV-concessie verzorgd krijgt een 7,7. Qbuzz, dat verantwoordelijk is voor het stad- en streekvervoer, krijgt een 7,6 als algemeen rapportcijfer.

In 2009 is een vergelijkbaar onderzoek gehouden. Het vervoer dat toen nog uitgevoerd werd door Arriva en Connexxion kreeg toen een 7,4. Dat cijfer lag toen al boven het landelijk gemiddelde. “Je moet naar de reizigers luisteren, blijven investeren in nieuwe producten en marketing, en tegelijkertijd op toezien dat vervoerders gemaakte afspraken na blijven komen”, zegt voorzitter Marc Jager van het Dagelijks Bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe, die de vervoersbedrijven feliciteert met de prestatie.