Categorieën: Nieuws

Dierenpartij wil af van aanlijnplicht

De Partij voor de Dieren wil dat de aanlijnplicht voor honden in de stad wordt afgeschaft. In het aangekondigde nieuwe hondenbeleid wordt dit verplicht, maar volgens fractievoorzitter Gerjan Kelder ‘holt deze verplichting het draagvlak onder het beleid uit’.

Als het aan het stadsbestuur ligt, zijn hondenbezitters zometeen in de hele stad verplicht om hun hond aan de lijn te houden, behalve op speciaal aangewezen velden. Ook moeten de uitwerpselen meteen opgeruimd worden. Met dit laatste is de de dierenpartij het wel eens.

Volgens Kelder moest er nieuw beleid komen vanwege de overlast van hondenpoep, niet vanwege loslopende honden. Het beleid wordt woensdagmiddag in een raadscommissie besproken.

Elmer Smaling

Bekijk reacties

  • Ik stel voor dat de "Partij voor de Dieren" haar naam veranderd in "Partij voor de Honden en de Tetanus-prik-verkopers en tegen katten en kleine kinderen".

    Dat dekt de lading een stuk beter.

  • Die aanlijnplicht bestaat al lang! Staat gewoon in de APV. Zal wat worden als overal alle honden los mogen lopen. Dit is gewoon simpele verkiezingsretoriek van de PvdD.

  • In het volledige persbericht van de Partij voor de Dieren is te lezen dat ze een wijziging van de APV voorstellen, meer poep willen laten opruimen dan in het recentste collegevoorstel en geen honden los willen in de ecologisch kwetsbare gebieden. Daarnaast wil de partij gedurende de zomermaanden in parken waar druk gerecreëerd wordt een opdeling tussen plekken met aangelijnde honden en loslooproutes.

  • Hondenpoep opruimen: ok
    Niet beknibbelen op losloopplekken,
    Als een hondeneigenaar zijn dier goed onder controle heeft: laat het dier los lopen, maar dit is nou juist de moeilijkheid!

  • Honden moeten aangelijnd zijn want het zijn onberekenbare en ongeleide projectielen! Ziet een hond een andere hond of een kat, dan gebeurt het nogal eens dat het beest onverwachts de weg oversteekt. En dan niet eerst even braaf links en rechts kijken of de weg vrij is, maar recht op het doel af! Er zijn door zulk gedrag al heel wat ongelukken gebeurd. Ook erg is het als die schepsels op lieve, kleine onschuldige kinderen afstormen, die dan plotseling oog in oog staan met een grommende stinkende bek vol tanden. "Hij doet niets hoor, hij doet niets!" hoor je dan zo'n kneus verderop roepen. Maar intussen staat het beest wel op een ranzige manier aan het kind te likken of te snuffelen. En dan heb ik het nog niet gehad over het te pas en te onpas pissen en poepen op allerlei plekken. Tegen coniferen, huizen, auto's, die beesten doen het maar waar het ze uitkomt, zonder na te denken of er misschien een betere plek is om zich te laten leeglopen. Heb je ze aan de lijn dan heb je tenminste nog een beetje controle over die krengen. Maar nee, dan komt er weer de Partij voor de Honden die eist dat honden overal als wilde beesten kunnen rondrennen, met alle gevolgen van dien. Een hond is misschien leuk als je heel veel ruimte hebt, waar het beest lekker vrij kan rennen en waar het niemand tot last is. Dus op een boerderij ofzo, of als je ver van andere mensen woont. Maar in een stad horen honden niet thuis. (Maar ja, mensen denken vooral aan zichzelf, schenken zichzelf uit troost een hond, en denken niet zo zeer aan wat de beste leefomgeving is voor zo'n viervoeter. Dacht de PvdHonden daar maar eens aan!)

  • Even een reaktie op Feder.
    Honden kunnen ineens oversteken. ja kinderen ook! Moeten die ook aan de lijn.
    Volgens mij heeft deze persoon niet nagedacht.
    Want wat moet je dan met een blindegeleidehond,
    een speurhond, een waakhond, een opsporingshond een drugshond. Ook maar afschaffen.
    En de kinderen zijn niet bang maar de ouders maken ze bang.
    Een valse hond dient een muilkorf te hebben.
    Dat er op kinderspeelvelden geen honden mogen komen is goed.
    Op de openbare weg honden aangelijnd en de poep opruimen.
    En een hond aangelijnd of niet poepen doet hij toch maar dat dient wel opgeruimd te worden.
    En wat is er mis met een hond in het park die lekker losloopt, met een balletje speelt, geen overlast veroorzaakt en men de poep opruimt.
    En Feder denk eens even na voor dat je alle honden over een kam scheert. Bovendien zijn het niet de honden maar de eigenaars!!!!!

Recente berichten

NK Jeugdschaken in Hoogkerk ten einde: “Tot op de laatste dag bleef het ongemeen spannend”

Het NK Jeugdschaken dat dit jaar in Hoogkerk werd gehouden is ten einde. De toernooiorganisatie…

24 minuten geleden

Politie kijkt terug op rustige Bevrijdingsnacht met kleine incidentjes

Bevrijdingsnacht is in Groningen rustig verlopen. De politie hoefde, op wat kleine incidenten na, niet…

1 uur geleden

Groningen Atletiek pleit voor bouw sporthal: “Indoorlocatie zou van grote meerwaarde zijn”

Groningen Atletiek pleit voor de bouw van een sporthal waar indooratletiek bedreven kan worden. Wethouder…

4 uur geleden

“De vermissing stopt pas als de vermiste is gevonden, dat is mijn drijfveer”

Waar zijn de lichamen van de vijftien geëxecuteerde stakers die begraven zijn op Appèlbergen? Dat…

5 uur geleden

Harense brengt 22 terreinwagens naar Oekraïne: “Beeld van kapot geschoten vliegveld moet ik nog een plekje geven”

Willemijn Kemp van de Sociale Brigade uit Haren is weer terug in Nederland. De afgelopen…

5 uur geleden

Eerste gierzwaluwen weer in Stad gesignaleerd: “Skrieeh, skrieeh”

De gierzwaluw is weer in de stad gearriveerd. Met het mooie weer van de afgelopen…

6 uur geleden