Inzamelactie voor boekhandel

Boekenliefhebbers in Groningen hebben een oproep gedaan om boekhandel Godert Walter te helpen. De winkel werd op 29 december getroffen door een brand, waarbij de hele voorraad boeken en de winkelinventaris verloren gingen. Enkele maanden daarvoor was de winkel ook al het slachtoffer van brand.

De boekhandel was sinds een half jaar gevestigd aan de St. Walburgstraat, omdat de eigenlijke winkel in de Oude Ebbingestraat wordt opgeknapt na een brand in een boven de winkel gelegen studentenhuis. Als alles goed gaat opent Godert Walter in april of mei de winkel op het vertrouwde adres. Tot die tijd zal er geen tijdelijke winkel meer komen.

Godert Walter staat bekend om zijn bijzondere collectie en exposities. Hoewel de verzekering een groot deel van de schade zal vergoeden, denken de vrienden van de boekhandel dat er meer nodig zal zijn om Godert Walter volledig in het zadel te helpen. Daarom is er een bankrekening geopend waarop geld kan worden gestort. Er is een comité van aanbeveling samengesteld van een aantal bekende Groningers die Godert Walter een warm hart toedragen.