Categorieën: Nieuws

Treinverkeer naar Roodeschool hervat

Treinreizigers tussen Groningen en Roodeschool hebben zaterdagavond lange tijd te kampen gehad met een vertraging van ongeveer een half uur.

Oorzaak van de vertraging was een aanrijding tussen Sauwerd en Winsum waardoor er geen treinverkeer mogelijk was tussen deze stations. Vervoersbedrijf Arriva zette bussen in. De aanrijding had ook als gevolg dat er minder treinen reden tussen Groningen en Sauwerd.

Spoorbeheerder ProRail laat weten dat rond 23.00 uur de problemen verholpen waren. Het treinverkeer kwam daarna langzaam weer op gang.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ik zat in die bewuste trein... In Sauwerd eruit gegooid, alwaar we 3 kwartier op de bus moesten wachten in de kou.. Verkleumde mensen, de uiterst onvriendelijke buschauffeur deed alleen de deur bij hem open. Iedereen wilde snel warm zitten dus werd de andere deur van buiten door de passagiers open gedaan, toen enkelen van ons binnenwaren kwam de buschauffeur als een briesende stier en vloekend, wat passagiers omver duwend in de bus eraan, wie dan wel die deur had open gedaan.. Trok een kind aan de kant met grof geweld, die overstuur in de bus stond want de deur werd gesloten met het jochie zijn ouders buiten...Het had niet veel gescheeld of er waren rake klapen uitgedeeld door de verkleumde passagiers. In Winsum aangekomen met de bus, stond er een trein klaar ehh die ging naar Groningen (terwijl treinverkeer niet mogelijk was) In Winsum moesten we nog 3 kwartier wachten tot de trein uit Groningen kwam.. Al met al een vreselijke treinrit. Vooral voor de ouderen dan.

  • @ja hoor: Als er een storing is met een trein al dan niet door een aanrijding (dat is al erg genoeg voor de machinist) dan wordt er een bus geregeld. Of 2 indien nodig. Maar wat denk je? Arriva en Qbuzz hebben geen bussen op reserve die binnen 5 minuten is Sauwerd kunnen zijn. Als er vervolgens al een bus beschikbaar is moet er nog een chauffeur geregeld worden want de meeste die al rijden zijn aan het werk en kunnen er niet zomaar afstappen he...Dus dat kan dan wel eens iets langer duren dan de gewenste tijd die jij graag had gezien. Je mag blij zijn dat er een bus ingezet wordt!! Dat deze betreffende chauffeur niet te pruimen was en ongemanierd daar heb je gelijk in, dat kan absoluut niet. Daar zou je een klacht over in kunnen dienen bij Arriva of Qbuzz, afhankelijk van welk bedrijf het was........

Recente berichten

Politiek dringt aan om wijkpark te realiseren in Groene Enclave Reitdiep

Er moet werk worden gemaakt om een wijkpark te realiseren in de Groene Enclave in…

4 uur geleden

Bakkerij Crebas aan Steentilstraat gaat voor onbepaalde tijd dicht

Bakkerij Crebas in de Steentilstraat gaat vanaf 1 juni voor onbepaalde tijd dicht. Dat melden…

4 uur geleden

PKC’83/Team Amoeri door in nacompetitie, Drs Vijfje daalt af

PKC'83/Team Amoeri heeft vrijdagavond thuis ook de tweede nacompetitiewedstrijd voor promotie naar de eredivisie tegen…

5 uur geleden

Groningse VVD zegt tegen Yeşilgöz in tv-programma het jammer te vinden dat spreidingswet verdwijnt

Fractievoorzitter Ietje Jacobs-Setz van de VVD heeft vrijdagavond in het televisieprogramma Op 1 (WNL) laten…

5 uur geleden

Zonnig en aangenaam weer wordt de komende dagen zo nu en dan onderbroken door (onweers)buien

Flinke perioden met zon worden tot na het komende weekend nu en dan afgewisseld door…

14 uur geleden

Donar verrast met overwinning op Heroes Den Bosch

Donar heeft de tweede wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de landstitel…

15 uur geleden