Hanzestudente Margriet de Schutter wint filmprijs

De Groningse studente Margriet de Schutter heeft de scenarioprijs van het Noordelijk Filmfestival in Leeuwarden gewonnen. Ze schreef het scenario voor een nog te maken documentaire over de schaduwzijden in het leven van de topsporter.

Dat leven kent veel mooie, maar ook slechte momenten, zoals zware trainingen, veel van huis zijn, blessures en sportieve tegenslagen. Margriet de Schutter, is zelf vanaf haar twaalfde jaar dag en nacht met schaatsen bezig geweest als shorttrack-schaatster. Kort voor de Olympische Spelen van dit jaar stopte ze.

Nu studeert ze aan de afdeling Mediastiek aan de Hanzehogeschool. De film die op basis van het scenario gemaakt wordt gaat volgend jaar tijdens het Noordelijk Filmfestival in premiere. De film wordt geproduceerd door de stichting Beeldlijn uit Groningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *